Eine Anämie (umgangssprachlich: Blutarmut, Blutmangel[1]; von gr. an- für Verneinung: un-, ohne und gr. αἷμα = Blut) ist eine Verminderung der Hämoglobin-Konzentration im Blut (oder alternativ des Hämatokrits). Alimentäre Formen - Nutritional Anemia; Eisen-Mangel; Eiweißmangel Hämolytische Anämie aplastische (genetisch-bedingte)Anämien
(wikipedia)

 

WHO-Database http://www.who.int/vmnis/database/anaemia/en/index.html

Nutritional Anaemias: Report of a WHO Group of Experts. World Health Organization Technical Report Series, 1972, No. 503; 29 pages. Price: 40p, $1.00, Sw.fr. 4.‐. French, Russian and Spanish editions in preparation. Available through The American Public Health Association Inc., 1015 Eighteenth St. N.W. Washington, D.C. Book reviews Ecology of Food and Nutrition 2(2) 163-163 (1973) (scan im Archiv)

 

Stevens, G. et al.: Global, regional, and national trends in haemoglobin concentration and prevalence of total and severe anaemia in children and pregnant and non-pregnant women for 1995—2011: a systematic analysis of population-representative data  Lancet Global Health 1(1): e16-e24 (July 2013)