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Druckversion der Seite: Changing Food Habits in Africa
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Die Literaturstudie (Review) aus dem Jahr 1971 (OLT005) "Comparison of Nutrient Intakes in East Afrika" wurde im Rahmen der Promotion von Verena Raschke aufgearbeitet (auch gescannt und im Internet zugänglich gemacht). (Anm. Dokumente sind jetzt - Feb 2021 - nicht mehr im Internet zu finden). Im Jahr 2015 erschien dazu das Buch: Raschke-Cheema, V.:  Health Benefits of Traditional East African Foods and Food Habits: A detailed investigation - Südwestdeutscher Verlag für Hochschulschriften - ISBN-10: 3838150791 (link) Website 
Die noch verfügbaren verwendeten Dokumente sind zum Teil in meinem Archiv elektronisch zugänglich (Dokumente)

Publikationen darüber

Raschke V, East African Food Habits On-line. In: Wahlqvist ML. Healthy Eating Club. Melbourne, HEC Press (2005).  

Raschke V, Oltersdorf U, Elmadfa I, Wahlqvist M, Cheema B, Kouris-Blazos A. Content of a novel online collection of traditional east African food habits (1930s-1960s): Data collected by the Max-Planck-Nutrition Research Unit, Bumbuli, Tanzania. Asia-Pacific Journal of Clinical Nutrition, 16:140-51, 2007 (link

Raschke V, Oltersdorf U, Elmadfa I, Wahlqvist M, Cheema B, Kouris-Blazos A. The need for an online collection of traditional African food habits. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development (AJFAND Online), 7(1), 2007

Raschke V, Cheema B. Colonization, the New World Order and the Eradication of Traditional Food Habits in East Africa: Historical Perspective on the Nutrition Transition. Public Health Nutrition, Public Health Nutr. (11): 662-674, 2007   (link)  (Download)

Raschke V, Oltersdorf U, Elmadfa I, Wahlqvist M, Cheema B, Kouris-Blazos A. Investigation of the Dietary Intake and Health Status in East Africa in the 1960s: A Systematic Review of the Historic Oltersdorf Collection. Ecology of Food and Nutrition, Ecol Food Nutr. 2008; 47(1):1-43 (link)

Content of a novel online collection of traditional east African food habits (1930s – 1960s): data collected by the Max-Planck-Nutrition Research Unit, Bumbuli, Tanzania   Asia Pac J Clin Nutr. 2007 ;16 (1):140-51

Alte Website von Dr. Verena Raschke -  http://www.drverena.com/about/publications/
(jetzt freiberuflich: www.doctorverena.com )

Informationen benutzt von -

Lecture Brownell - Nutrition Transition and Globalization (video)

Blog - http://www.betumi.com/2007/11/east-and-west-african-food-and-foodways.html

wikipedia - Matoke Bananen - http://en.wikipedia.org/wiki/Matoke  (Afrika Sammlung Quelle)

Hinweis: Portal: African Journals online - www.ajol.info -
dort z.B. East African Medical Journal - https://www.ajol.info/index.php/eamj
Obongi, K.S. et al. The East African Medical Journal: Its History and Contribution to regional Malaria research during the last 75 Years. East Afr Med J.  75(6): S10–S19 (1998)