TYPO3 Musterprojekt - Saturday, 20. April 2024
Druckversion der Seite: Bibliotheca ´Nutritio et Dieta´
URL: ernaehrungsdenkwerkstatt.de/keller/fachzeitschriften/bibliotheca-nutritio-et-dieta.html

Bibliotheca `Nutritio et Dieta`- Forum of Nutrition

Die Bibliotheca `Nutritio et Dieta` stellt eine Buchreihe dar, die wichtige Tagungen von ernährungswissenschaftlichen Gruppierungen dokumentrierte (Proceedings), vorallem wurde die Symposien der Group of European Nutritionist (GEN) publiziert.
Sie wird vom Karger-Verlag Basel heraus gegeben, alle Bände sind archiviert (www.karger.com/BND )

Heute heisst diese Reihe "Forum of Nutrition" - ab Vol.56 (2003)

Vol. 63 , 2010  Frontiers in Eating and Weight Regulation
Vol. 62 , 2009  European Nutrition and Health Report 2009
Vol. 61 , 2009  Food Factors for Health Promotion
Vol. 60 , 2007  Nutrigenomics - Opportunities in Asia 1st ILSI International Conference on Nutrigenomics, Singapore, December 2005
Vol. 59, 2006 Local Mediterranean Food Plants and Nutraceutical
Vol. 58, 2005 European Nutrition and Health Report 2004
Vol. 57, 2005 Diet Diversification and Health Promotion
Vol. 56, 2003 Modern Aspects of Nutrition
Vol. 55, 2001 Functions of Vitamins beyond Recommended Dietary Allowances
Vol. 54, 1998 Role of Trace Elements for Health Promotion and Disease Prevention
Vol. 53, 1996 Nutrition in Pregnancy and Growth
Vol. 52, 1995 The Scientific Basis for Vitamin Intake in Human Nutrition
Vol. 51, 1994 New Aspects of Nutritional Status
Vol. 50, 1992 Early Recognition and Intervention in Nutrition-Dependent Diseases / Früherkennung und Behandlung ernährungsbedingter Krankheiten
Vol. 49, 1992 Nutrition and Cardiovascular Risks
Vol. 48, 1991 Food Allergy and Food Intolerance
Vol. 47, 1990 Food Technology in the Year 2000
Vol. 46, 1990 Marine Foods
Vol. 45, 1990 Nutritional Adaptation to New Life-Styles
Vol. 44, 1989 Nutrition in the Prevention of Diseas
e  Vol. 43, 1989 Nutritional Impact of Food Processing
Vol. 42, 1988 Malnutrition - a Problem of Industrial Societies?
Vol. 41, 1988 Umweltbelastung der Nahrung: Gefahr für den Menschen? / Environmental Contamination of Foods: Danger to Man?
Vol. 40, 1987 Emerging Problems in Human Nutritio
Vol. 39, 1986 New Possibilities for Weight Reduction / Neue Möglichkeiten zur Gewichtsreduktion
Vol. 38, 1986 Nutrition and Neurobiology
Vol. 37, 1986 Scientific Evidence for Dietary Targets in Europe
Vol. 36, 1985 Influence of Modern Style of Life on Food Habits of Man / Einfluss des modernen Lebens auf die Ernährungsgewohnheiten des Menschen
Vol. 35, 1985 Principal Aspects of Clinical Nutrition
Vol. 34, 1985 Verarbeitung von Nahrungsmitteln ohne Qualitätseinbusse - Wunschtraum oder Wirklichkeit?  Vol. 33, 1983 Nutritional Problems of the Elderly
Vol. 32, 1983 World-Wide Problems of Nutrition Research and Nutrition Education
Vol. 31, 1982 Nutrition in Early Childhood and Its Effects in Later Life
Vol. 30, 1981 Nutritional Deficiencies in Industrialized Countries
Vol. 29, 1980 Foreign Substances and Nutrition
Vol. 28, 1979 Solution of Nutritional Problems: the Contribution of Producers, Distributors and Nutritionists Vol. 27, 1979 Nutritional Aspects of Physical Performance
Vol. 26, 1978 Nutritional, Psychological and Social Aspects of Obesity
Vol. 25, 1977 Nutritional Aspects of Fats
Vol. 24, 1976 Ernährung und Alkoholismus
Vol. 23, 1976 Early Signs of Nutritional Deficiencies
Vol. 22, 1975 The Gut and Nutrition
Vol. 21, 1975 Entwicklungstendenzen in Ernährung und Diätetik
Vol. 20, 1974 Assessment of Nutritional Status and Food Consumption Surveys (11th Symposium of the Group of European Nutritionists, Warsaw, April 1972: Proceedings)
Vol. 19, 1973 Clinical Nutrition
Vol. 18, 1973 Nutrition and Technology of Foods for Growing Humans
Vol. 17, 1972 Nutrition and Nervous System
Vol. 16, 1971 Ernährungsforschung und Nahrungsmittelproduktion
Vol. 15, 1970 Biological Interrelations and Nutrition
Vol. 14, 1970 Malnutrition is a Problem of Ecology (Tagung Villa Serbelloni, Bellagio<Como>; IUNS + Rockefeller Foundation; 01.-07. Okt. 1968)
Vol. 13, 1969 Nutritional Aspects of the Development of Bone and Connective Tissue
Vol. 11, 1969 Beeinflussung des Stoffwechsels durch die Ernährung
Vol. 12, 1968 Ernährung und Atherosklerose
Vol. 10, 1968 Antibiotiques en Agriculture
Vol. 9, 1967 Minor Constituents in Foods
Vol. 8, 1966 Antivitamins
Vol. 7, 1965 The Influence of Industrial and Household Handling on the Composition of Food
Vol. 6, 1964 Nutrition and Cardiovascular Diseases (2nd Symposium of the Group of European Nutritionists, Oslo, May 1963: Proceedings)
Vol. 5, 1964 Zusammenhang zwischen Ernährung und Zahnkaries
Vol. 5, Nr.2 S.81-292 (1963) - Aktuelle Fragen der Ernährungsphysiologie - Arbeiten aus dem Max-Planck-Institut für Ernährungsphysiologie in Dortmund (zum 70.Geb. von Prof. Dr. Heinrich Kraut) (Hrsg. Prof. Dr. H. Glatzel) - kein elektronischer Hinweis (im Archiv scans)
Vol. 4, 1962 Ernährungswissenschaft im Dienste der Entwicklungsländer
Vol. 3, 1962 Aktuelle Probleme der Ernährung 2
Vol. 2, 1961 Vollwertige Ernährung und Gemeinschaftsverpflegung
Vol. 1, 1960 Aktuelle Probleme der Ernährung I

Forum Nutr ISSN: 1660-0347 (Print) e-ISSN: 1662-2987 (Online) DOI: www.karger.com/FON  

To top